Headerbild

Karlskoga Friidrott

- Glädje - Gemenskap -

Att börja tävla i friidrott

 

Friidrott är en individuell sport. Som förälder har man ett större ansvar och det krävs överlag en större delaktighet för att barnen ska kunna tävla i friidrott, jämfört med tex en lagsport. Till tävlingar krävs att man antingen samåker eller kör sina barn själva.

När man tävlar ska klubbens färger bäras. Klubben säljer tränings- och tävlingskläder. Ta kontakt med tränarna. 

På föreningens hemsida finns det rekomenderade tävlingar där man försöker att ha en tränare på plats. 

Man anmäler sig själv till tävlingar via den information som finns för respektive tävling.
Maila även klubben på internanmalan@karlskogafriidrott.se så att klubben vet vilka aktiva som tävlar och vilka anmälningsavgifter som skall betalas. Även respektive tränare önskar få informationen om vilka aktiva som tävlar och i vilka grenar.
'
Om man efteranmäler sig eller anmäler sig till fler grenar än klubben
betalar så betala in det på KFIF:s Plusgiro 583913-9
eller genom Swish 1231493584. Märk inbetalningen med den aktivas namn vilken tävling och vilken/vilka grenar som efteranmälan gällde.  

Skriv namn, tävling och vilka grenar i meddelandefältet som skickas till internanmalan@karlskogafriidrott.se .


Det går alltid att anmäla till äldre klasser om det inte står specifikt
födelseår på inbjudningarna. Ex när man bara har varannan åldersklass.
 

När man väl anmält sig är det en del viktiga saker som man behöver tänka på före tävlingsdagen och på själva tävlingen.

 

Viktigt att tänka på före tävlingen

Det första som man behöver göra är att kolla PM, Startlista och Tidsprogram några dagar innan tävling. Det finns på arrangerande förenings hemsida. Då får man information om vilka tider som grenarna som era barn ska tävla i genomförs. Man får även information om hur många barn som är anmälda i den klassen och man får reda på vilka regler som gäller på just den tävlingen. 

Praktiska tips på tävlingsdagen

Man behöver vara på plats ca 1 timme före start av första gren. På större tävlingar är det avprickning i alla grenar och på mindre endast i löpgrenarna.
Avprickning innebär att man som aktiv behöver skriva sitt namn på en lista för bekräfta att man är på plats. Detta underlättar dessutom för arrangörerna när de ska fördela plats i heat och bestämma banor. Om man inte har prickat av sig innan utsatt tid (oftast 1 timme före start) får man inte delta på grenen!

Nästa steg är att hämta nummerlapp. Om det är en ledare först på plats är det vanligt att man tar alla nummerlappar och delar ut till de aktiva i föreningen men det händer att man får hämta sin egen nummerlapp. Vanligtvis står arrangerande förening innanför entrén och delar ut nummerlappar.

För att de aktiva ska kunna göra en så bra prestation som möjligt och för att det ska vara roligt med friidrott är det viktigt att man värmer upp ordentligt innan tävling och att man som förälder undviker stress i största möjliga mån.

Det brukar vara långa dagar och det finns oftast servering men det är inte förbjudet att ta med egen mat. Det finns lika många kylbagar på en tävling som aktiva.

Under vintern sker tävlingarna inomhus och temperaturen är alltid behaglig men under sommaren genomförs alla tävlingar utomhus oavsett väder. Det innebär att man kan behöva ha med både varma och torra kläder, regnkläder och paraply.

Det finns läktare på de flesta arenor men en del tar med egna stolar.

Finns det ledare från vår förening på plats under en tävling hjälper de givetvis till. Skulle det mot förmodan inte finnas aktiva ledare från Karlskoga FiF behöver man inte vara rädd att fråga, för generellt är friidrottsledare mycket hjälpsamma även om det inte är aktiva från ens egen förening.

Adress

Karlskoga FIF - Friidrott info@karlskogafriidrott.se 69125 Karlskoga

Kontakt

Tel: E-post: info@karlskogafriidrott.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in