Headerbild

Karlskoga Friidrott

- Glädje - Gemenskap -

Kategorier

Världsungdomsspelen

2011-07-15 i Allmänt

Sex ungdomar från Karlskoga Friidrott deltog i helgen i Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg. Världsungdomsspelen är norra Europas strösta ungdomstävling med 3 500 idrottare från 20 olika nationer.

Bäst gick det för Anna Birgersson som blev sexa i B-finalen på 100 meter och gjorde nytt årsbästa, 13,08 sekunder.

Adrian Kamlin åkte ner med medaljförhoppningar men tog sig inte hela vägen till final i tresteget där han inte fick ansatsen att stämma.

– Det är svårt i den där ålder,formen kan variera vecka för vecka när man växer, säger Karlskoga Friidrotts tränare Anders Johansson.

Ida var flitigast

Att Adrian dessutom blev uppflyttad och fick tävla mot 15-åringar gjorde inte saken mycket bättre.

Simon Throgen och Daniel Kamlin kom inte heller hela vägen till final.

– För Simon var det hans största tävling så han blev lite tagen av allt och presterade inte på topp, säger Anders Johansson.

Men Daniel Kamlin var fasligt nära, bara två hundradelar från final.

Flitigast var Karlskoga friidrotts yngsta deltagare Ida Callenvik som ställde upp i hela sex grenar. Ida satte nytt personligt rekord på 60 meter häck, 11,46 sekunder men det räckte inte till final. Ida kom på 20:e plats på 600 meter med tiden 1,59,51 minuter och 18:e plats på 200 meter med tiden 29,90, även dessa båda tider var personliga rekord.

– Även om hon inte kom till final i någon gren så satte hon tre personliga rekord och det är en väldigt bra prestation, säger Anders Johansson.

Hade otur

Höjdhopparen Mikaela Johansson tävlade för tredje gången och rev tyvärr ut sig redan på ingångshöjden.

Tränare Anders Johansson tycker att många av Karlskoga Friidrotts deltagare hade lite otur och inte lyckades prestera på topp.

– De får godkänt för sina insatser men inte mycket mer, och då är det framförallt tjejernas förtjänst. Ida Callenvik och Mikaela Johansson presterade starkt.

 

Källa: Karlskoga Tidning KT20110713_S7.pdf

 

Adress

Karlskoga FIF - Friidrott info@karlskogafriidrott.se 69125 Karlskoga

Kontakt

Tel: E-post: info@karlskogafriidrott.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in