Kategorier

Rekordkross av Karlskoga-friidrottare

2012-02-21 i Allmänt

Ett antal aktiva från Karlskoga friidrott har tävlat i Karlstad där Kils friidrott arrangerade ungdomstävlingen Philipsonspelen. Det blev riktigt bra resultat för Karlskogas deltagare.

För att börja med killarna presterade Daniel Kamlin ett nytt personligt rekord i längdhopp, det nya fina resultatet är 6,25, vilket tar Daniel in på en 18:e plats på Sverigelistan i P19. Han sprang även 60 meter på tiden 7,39.

Simon Throgen är säsongens utropstecken så här långt. Han har höjt sitt personbästa med 19 cm i höjdhopp, på endast två tävlingar. Nu kom han till tävlingen med ett personligt rekord på 1.60. Det tyckte Simon inte räckte så han hoppade 1.69 och hade bra försök på 1.72. Det tar Simon in på plats 17:e plats i Sverigelistan för P15. Han sprang även in på ett nytt personbästa på 60 m häck med tiden 9,78.

Tjejerna utmärkte sig även de med bland annat Ida Callenvik som gjorde en riktigt bra tävling i klassen F13. Hon vann 200 meter på tiden 28,40, vilket var personligt rekord med sju tiondelar. Hon hoppade även längd och kom trea med längden 4.74, vilket även det var personligt rekord, nämligen med 24 centimeter. Hon tog 1.32 i höj också och noterade 10,53 på 60 m häck.

Linnea Hård är på gång tillbaka från alla skador och problem. Tiden 9,19 på 60 meter häck är en riktigt bra tid och hon klättrar upp till plats åtta på Sverigelistan. Hon sprang också 6 m på 8,26.

Överlag gjorde Karlskoga friidrott en riktigt bra tävling och kom dessutom på andra plats i lagtävlingen. Det är faktiskt en ny skalp som Karlskoga inte tagit tidigare.

– Riktigt roligt att vi äntligen har ett så tävlings/träningsvilligt gäng som tar Karlskoga friidrott ut på banan igen, säger Sebastian Johansson, ledare i klubben.