- Glädje - Gemenskap -

Kategorier

Tolv guld till Karlskogas unga friidrottare

2012-05-23 i Allmänt

Det blev hela tolv guld till Karlskoga Friidrotts duktiga ungdomar, när den första deltävlingen av Värmlandsserien i friidrott för ungdomar i åldern 7-14 år avgjordes på Brovallen i Kristinehamn i helgen. Karlskoga Friidrott är regerande mästare i klubbt

Gustav Svedberg i P14-klassen och Elias Hedesund i P11 var framgångsrikast av KFIF-ungdomarna.

Gustav tog tre guld. Han vann 100 meter på 13,17 sekunder, 800 meter på 2,47,27 min, och slutligen segrade han i tresteg på 7,77 meter.

Elias Hedesund i P11 tog guld både i bollkastning på 31,77 meter och på 60 meter, där han vann finalen på 9,31 sekunder, men där han hade 9,23 i kvalheatet. Han tog även silver på löpning 600 meter med tiden 2,02,12.

Gustav Hansson i P14 tog guld i diskus på 17,28 meter.

I F14 tog Maja Hård guld på 800 meter med tiden 2,47,93 och i F12 tog Alwa Pettersson guld i tresteg med 8,94 meter. I F12-klassen tog dessutom Emma Almqvist guld i diskuks med 19,06 meter.

I P12 tog Benjamin Hunter guld på 600 meter med tiden 1,57,49 minuter och Joel Magnusson guld i tresteg på 9,14 meter.

I P9 tog Freddie Kamlin guld i bollkast med 32,81 meter.

Den första deltävlingen i Värmlandsserien blev även lite historisk, då det här var sista gången som det arrangerades en friidrottstävling på Brovallen, då den nu ska rivas och ersättas med en ny arena nästa år.

Nästa deltävling anordnas redan nu på söndag den 27 maj på Nobelstadion i Karlskoga, och det är givetvis Karlskoga Friidrott som är värdar för tävlingen.