Headerbild

Karlskoga Friidrott

- Glädje - Gemenskap -

Kategorier

Simon Throgen sexa i JSM-finalen

2015-03-03 i Allmänt

Karlskoga friidrotts deltagare hade lite stolpe ut i inomhus-SM för juniorer. Bäst gick det för Simon Throgen som gick till höjdhoppsfinalen och blev sexa i P19.

Junior-SM inomhus gick i Göteborg under lördagen och söndagen och lockade morgondagens friidrottsstjärnor som gjorde upp om medaljerna.

Karlskogas deltagare bland Sveriges bästa juniorer var Simon Throgen i P19 höjd, Adrian Kamlin i P19 längd och Linnéa Hård i 60 meter och 60 meter häck i F19.

Simon Throgen fixade en finalplats, men nådde inte medaljerna utan fick nöja sig med en 6:e plats. Han klarade höjden 1,85 meter i tredje försöket. Vinnaren, Upsala IF:s Oskar Lundqvist, hoppade imponerande 2,07 meter. För bronset krävdes 2,02.

– Kanonhoppat av de i toppen, det var riktigt bra. Simon var jättenära på nästa höjd och har kapacitet, men har inte riktigt fått ut det på tävling i år utan har åkt på riktiga fis-rivningar, säger Karlskoga-tränaren Anders ”Ajjan” Johansson.

 

Tre övertramp

Adrian Kamlin hade inte marginalerna på sin sida i P19 längd och det blev tre övertramp.

– Han fick inte ansatsen att stämma. Ett av hoppen var en bra bit över sex meter och klart över hans personliga rekord så det var riktigt synd, säger Anders ”Ajjan” Johansson.

Linnéa Hård ställde upp i två grenar i F19. På lördagen var det 60 meter där hon blev femma på tiden 8,04 i sitt försöksheat. Adriana Janic, Malmö AI vann finalen på 7,64.

– Linnéa tyckte inte att det kändes riktigt bra på lördagen. Hon hade hoppats på att komma under 8,00 som är hennes pers och var nära, så hon gjorde inte alls bort sig, säger Johansson.

 

Nära final

På söndagen avslutade Linnéa Hård med F19 häck 60 meter och blev femma i sitt försöksheat på tiden 9,18 sekunder. I finalen vann Malmö-löparen Adriana Janic på tiden 8,47 sekunder.

– I dag (läs: söndag) tyckte hon att det gick bättre. Hon fick en dålig start, men sedan ramlade det på riktigt bra och hon är tia på Sverigelistan med det loppet. Hon var nia i försöken och det är åtta som springer final. Hade det bara stämt från start hade det nog kunnat gå, säger Johansson.

Hård har just kommit tillbaka från långvariga skadebekymmer och det här var första gången på två år som hon sprang ett riktigt häcklopp.

– Riktigt bra utifrån det. Det ser bra ut inför framtiden.

 

Källa: Karlskoga Tidning

Adress

Karlskoga FIF - Friidrott info@karlskogafriidrott.se 69125 Karlskoga

Kontakt

Tel: E-post: info@karlskogafriidrott.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in