Headerbild

Karlskoga Friidrott

- Glädje - Gemenskap -

Kategorier

Intervju med Ida

2017-03-16 i Allmänt

Hej Ida

-Först och främst, tack för att du ställer upp för denna lilla pratstunden.

-Mitt nöje helt klart!

-Vi börjar med SM i Göteborg och din insats där. Hur var uppladdningen inför SM? Vad var din målsättning?

-Uppladdningen inför SM hade varit jättebra, hade en ganska trälig förkylning under veckan dock, men trots den så kände jag mig i bra form! Min målsättning var att ta mig till final, och helst sätta nytt personligt rekord.

-Det blev till slut en nionde plats och missad final, hur gick loppet och hur var känslan efter resultatet blev känt?

-Ja tyvärr så missade jag ju finalen, jag var extremt besviken på mig själv efteråt. Loppet gick mycket långsammare än vad jag trodde, förlitade mig på tjejen som låg först i heatet eftersom att hon tidigare gjort väldigt bra tider. La mig ungefär så långt bakom som jag brukar ligga efter henne, men upptäckte ju närmare målet vi kom att jag inte var trött. Så jag spurtar i mål utan mjölksyra och känner redan där att det antagligen är ganska kört. Synd att jag inte fick den sista finalplatsen, vet att jag hade så mycket mer i kroppen och tror absolut att jag hade kunnat springa mycket snabbare i en final.

-Om vi vrider tillbaka klockan lite och kollar på lilla Ida, varför friidrott? Hur länge har du hållit på nu och hur ser din framtid ut inom friidrott?

-Jag har aldrig varit lagsportare, det började med simhopp och sedan gymnastik. När jag var ungefär 9-10 år provade jag på friidrott för första gången efter att vi hade tittat på friidrott på tv:n hemma hos mormor och morfar, då hoppade jag och min lillebror häck i köket över min morfars krycka. Det fanns så många olika grenar och jag tyckte det var så oerhört kul att tävla, och här kunde jag verkligen tävla bara jag, utan några lagkamrater, allt hängde ju på mig. Tyckte det var extremt kul och var fast! Har nog friidrottat i ungefär 9 år nu och har bestämt mig för att långsprint är det jag vill göra. Jag hoppas självklart att jag kan utvecklas mycket och en dröm är att få göra landslagsdebut någon gång!

-Jag pratade lite med dig innan och vet vad kommande säsong kommer innebära, så med lite repetition. Vilka grenar kommer se Ida tävla under året?

-400m och förhoppningsvis något lopp på 400m häck!

-Några frågor till och sen så får du fortsätta med att lägga fokusen på körkortet och fortsatt träning. Vart ser du dig själv inom 3 år? Hur långt vill du nå och hur långt kommer du nå?

-Oj, svår fråga haha. Jag tror att jag kommer plugga och fortsätta driva en elitsatsning, om suget för friidrotten fortfarande finns där såklart. Jag försöker att inte sätta upp för höga mål, jag ser det inte som ett måste att ta si och så många medaljer eller delta i många landskamper, för jag vet hur tuff konkurrensen är. Jag vill titta tillbaka på min karriär i framtiden och vara nöjd med vad jag har åstadkommit. Jag tänker inte ge mig innan jag är nöjd, det är mitt mål. Sedan hur långt jag kommer på det återstår att se, men jag tycker ändå att det viktigaste är att vara nöjd med sig själv och sin egen insats.

-Avslutar med att en fråga som ofta glöms bort, men är ack så viktig, vilka skulle du vilja lyfta fram och tacka för att du står här du står just nu?

-Alla människor jag har runt omkring mig! Min familj som hela tiden finns där och stöttar och vänner som peppar på. Jag är så glad att Ajjan fortfarande vill hjälpa mig så mycket som han gör, han är ju den största anledningen till att jag är här idag. Sen min nya tränare Jonas i Karlstad som jag trivs enormt bra med!

-Tack för din tid, vill önska dig en fantastisk säsong och vi kommer garanterat sitta på läktaren eller framför olika sociala medier och följa dina resultat. Tack igen

-Tack så jättemycket!

Adress

Karlskoga FIF - Friidrott info@karlskogafriidrott.se 69125 Karlskoga

Kontakt

Tel: E-post: info@karlskogafriidrott.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in